Trencada  

Cabana a Camarles

En el marc del Delta de l'Ebre, a Camarles, hi ha una muntanya, com diuen allà, que té una superfície de quasi 4 hectàrees i que representa un espai ideal per a posar una cabana. La idea és fabricar-la lleugera, amb fusta i material que puguem comprar als industrials de la zona. L'ús, variat. S'hi ha de poder dormir, però també ha de ser una sala de jocs aïllada de la casa principal. És un espai de 12 m2, no té lavabo ni cuina, només un porxo i una habitació.

 

 

 

El disseny s'ha fet per a ser autoconstruible. Fusta, xapa i pintura. Uns fonaments de formigó col•locats sobre el terreny amb el suficient pes per a que el vent de la zona no s'emporti la casa en els dies de més força. Aquests estan enretirats perquè el contacte amb el terreny no es vegi i la casa voli només visualment, sigui lleugera.

Recursos energètics pocs. La finca no té electricitat i l'aigua és de pou. Qui vulgui il•luminació o aigua potable haurà d'anar a la casa principal.

La imatge de la caseta no és integradora amb l'entorn. Busca una estètica que doni la sensació d'estar a part, aïllada; amb una teulada totalment infantil, naïf i uns acabats poc mediterranis.

Les mides són justes per a poder-la elevar i traslladar a un altre indret , sense que això signifiqui desmuntar res. Amb un camió i una ploma la mourem.

 
Materials: fusta, xapa metàl·lica.
Fonaments: formigó
Superfície: 12 m2
Pressupost: 4500 euros